AZ ÁSVÁNYOK TISZTÍTÁSA ÉS FELTÖLTÉSE

Na ez tipikusan olyan téma, amelyről 10 fórumon tízféleképpen olvashattok 🙂 Véleményem szerint az ásványok nem annyira kényesek, amennyire néhány leírásból erre következtetni lehet.
Gondolj csak bele, ha az ásvány minden negatív rezgést befogadna és magában tartana, akkor igazából semmire sem lenne használható…sőt, inkább ártana. A kristályok átalakítják a befogadott rezgéseket. A saját rezgésük biztos, stabil, erre a rezgésszintre állítanak át minden energiát amivel találkoznak. Vagyis te veszed át az ásvány rezgését, nem ő a tiédet. Pont ezen az elven gyógyítanak. Kiegyenlítik, harmonizálják a tested, lelked energiaszintjét, hogy visszaálljon az eredeti, egészséges energia (rezgés).

 Tisztítás 
 Ha sokat viselünk egy ásványt, akkor segíteni kell neki az átalakítási folyamatban, hiszen bizonyos időre van szüksége a köveinknek, hogy a befogadott negatív rezgéseket egészségessé alakítsák. Főleg, ha hirtelen nagy mennyiségű negatív energiát zárt magába, ilyenkor lehet, hogy pár napra le is kell tenni, hogy újra “magához térjen” Az is előfordulhat, hogy szétpattan a kő, vagy az ékszer. Ennek szintén a hirtelen kapott nagy energia az oka, ami lehet negatív /sokk/ de a pozitívra is érvényes /meglepetés, öröm/

Folyóvíz: Ha időnként folyóvíz alá tartjuk őket, akkor meggyorsítjuk a tisztulási folyamatot, nem várjuk meg, hogy a negatív energia átalakuljon, hanem egyszerűen kimossuk belőle, így 100%-osan tud a kristályunk újra “működni”.
Ha folyamatosan gyógyítunk a köveinkkel, akár magunkat, akár mást, akkor ezt tegyük meg minden nap.

: Sokan sóval tisztítják az ásványaikat. Himalájai sót szórnak egy tálba és éjszakára ráteszik a köveket. Ennek a módszernek egy hibája van, hogy nem minden kő bírja. Némelyiket kimarhatja, károsíthatja a só. Ettől függetlenül használhatod ezt a módszert, csak óvatosan. 

Más kövek: Vannak kövek, amelyek nagyon magas energiaszinttel rendelkeznek, így alkalmasak arra, hogy más köveket tisztítsanak és feltöltsenek. Ilyen pl. a hegyikristály, vagy a citrin. Azt mondják a citrint egyáltalán nem kell tisztítani, mert annyira erős kő.
Ha éjszakára a fenti kristályokra, vagy mellé teszed az ékszereidet, akkor reggelre feltöltődnek.

Fény: Az egyik legjobb módszer. A nap vagy holdfény tisztítja, energetizálja és feltölti az ékszereidet. A holdfény teliholdkor a legerősebb, biztonságos, semmi kárt nem tehet a kövekben. A napfénnyel már vigyázni kell, főleg nyáron, ha erős a sugárzás. Vannak kövek, pl a rózsakvarc amelyek kifakulhatnak az erős napfénytől. Kora reggel, vagy délután biztonságosabb.

Gyertya vagy füstölő: Gyertya lángjánál, vagy a füstölő füstjénél is tisztíthatod a köveket, csak vigyázz meg ne égesd magad. Kellő távolságban a láng fölé helyezed az ékszert és kicsit megforgatod, hogy minden oldalát elérje a gyertya fénye, melege, vagy a füstölő illatos füstje.

Energia: Természetesen energiával is tisztíthatók és feltölthetők a kövek. Reikivel, Prana nadival, Diksha-val, vagy bármilyen más energetikai kezeléssel.

Vannak kivételek
Használt, örökölt, talált ékszerek kövek esetében kicsit más a helyzet. Az ásványok ugyanis képesek rá, hogy információkat, programokat őrizzenek magukban, akár az idők végezetéig. Ezt már az ókori egyiptomiak is tudták, a tudósok szerint a piramisok csúcsában is programozott kristályok vannak.

Programozni lehet tudatosan és lehet tudattalanul is. Ha egy ékszer pl. arra van beprogramozva, hogy viselőjének vágyait váltsa valóra, akkor nincs gond. Bárki viseli, a program nem árthat. Ha viszont házeladásra, kapcsolat megszilárdítására, szerelem bevonzására…stb van beprogramozva, akkor nem biztos, hogy a te életedben jó szolgálatot tesz, mert éppen boldog szerelemben élsz, nem akarsz másikat bevonzani, és a házadat sem akarod eladni.
Na és persze lehetnek negatív programok amikről nem tudunk, illetve viselőjük maga is tehetett bele olyan programot amiről nem is tud. Pl. egy magányra, nyugalomra van szükségem vágy, vagy egy állandóan ismételgetett gyereket akarok kérés bekerülhet az ásvány memóriájába, hogy segítse viselőjét, de nem biztos, hogy nálad nem okoz majd galibát.
Tehát a használt ékszereket mindig meg kell tisztítani, vagy újra programozni, hogy az esetlegesen bennük lévő programok törlődjenek.


akucsmoni

Megoszthatod, ha tetszett

EZOBLOG - spirituális témák, hasznos cikkek, tanítások